Celer 1ks

Skladování a trvanlivost

Země původu ČR
Skladujte při teplotě od +4°C do +8°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu 4 dny.
Určeno pro rychlou spotřebu.
Cena včetně DPH

32,00 Kč
Please select variants first

Často užívaná kořenová zelenina. Využívaná bývá jak její hnědá kořenová bulva, tak bohatá zelená nať. Má svou specifickou chuť.

Příprava: V části s kořínky se ráda zachycuje hlína (a někdy je uvězněná i v záhybech dužiny). Kořínky je potřeba vykrojit a celer oloupat nožem nebo škrabkou.

Informace: Dužina může po odkrojení reagovat na vzduch zhnědnutím a vysýcháním. Je možné mu pomoci ponoření do vody s trochou citronové šťávy.

Neopomenutelná součást vývaru, stejně jako mrkev a petržel. Celer se však často používá krom do polévek, i do omáček, pod pečené nebo dušené maso, ale výborný je též syrový v salátech a pomazánkách v kombinaci s dalšími druhy kořenové zeleniny. Také se využívá na pyré, hranolky, lze ho péct, oglazovat na másle nebo ho jen tak na kostičky nakrájeny osmahněte na tuku či poduste s trochou tekutiny.