Celer - 1kg (CZ)

Skladování a trvanlivost

Země původu ČR
Skladujte při teplotě od +4°C do +8°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu 4 dny.
Určeno pro rychlou spotřebu.
Cena včetně DPH

40,00 Kč

Často užívaná kořenová zelenina. Využívaná bývá jak její hnědá kořenová bulva, tak bohatá zelená nať. Má svou specifickou chuť.

Příprava: V části s kořínky se ráda zachycuje hlína (a někdy je uvězněná i v záhybech dužiny). Kořínky je potřeba vykrojit a celer oloupat nožem nebo škrabkou.

Informace: Dužina může po odkrojení reagovat na vzduch zhnědnutím a vysýcháním. Je možné mu pomoci ponoření do vody s trochou citronové šťávy.

Neopomenutelná součást vývaru, stejně jako mrkev a petržel. Celer se však často používá krom do polévek, i do omáček, pod pečené nebo dušené maso, ale výborný je též syrový v salátech a pomazánkách v kombinaci s dalšími druhy kořenové zeleniny. Také se využívá na pyré, hranolky, lze ho péct, oglazovat na másle nebo ho jen tak na kostičky nakrájeny osmahněte na tuku či poduste s trochou tekutiny.