Červená řepa 1kg

Skladování a trvanlivost

Země původu ČR
Skladujte při teplotě od +2°C do +6°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu 2 dny.
Určeno pro rychlou spotřebu.
Cena včetně DPH

22,00 Kč
Please select variants first

Červená řepa je původem ze středomoří, ale postupně se rozšířila nejen po Evropě, ale téměř po celém světě.

Tím pádem vzniklo mnoho zajímavých receptů a využití červené řepy je tedy všestranné.

Můžeme ji konzumovat i za syrova v mnoha různých salátech, výborně si rozumí s ořechy, kozím sýrem nebo jablky, česnekem i pomeranči. Ve vařené podobě nemusí jít jen o saláty, které známe ze školní jídelny. Vykouzlit se toho dá mnohem více. Saláty z červené řepy se smetanou, majonézou nebo marinádou pak mohou být výborným doplňkem k pečenému masu nebo minutkám.

Vynikající je i pečená červená řepa. Stačí ji nakrájet na plátky, přidat celé stroužky česneku, zakapat olivovým olejem, doplnit bylinkami dle vlastní chuti a péct na 200 °C.

Červená řepa je velmi oblíbená i pro své léčivé účinky. Obsahuje totiž prospěšný betain, který zabraňuje kornatění tepen a podporuje činnost jater. Také pomáhá vylučovat sůl z těla, podporuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Zbavuje střeva jedovatých látek a odstraňuje zácpu. Pomáhá i naší pleti, nehtům a vlasům. Červená řepa také napomáhá např. při tvorbě červených krvinek a co je velmi důležité, vyvolává optimističtější náladu.

TIP: Červená řepa je nejlepší uskladněná v písku, chladu, vlhku a tmě. Vydrží pak několik měsíců.