Cibule žlutá 1kg

Skladování a trvanlivost

Země původu ČR
Skladujte při teplotě od +2°C do +6°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu 4 dny.
Určeno pro rychlou spotřebu.
Cena včetně DPH

19,00 Kč
Please select variants first

ZPĚT DO E-SHOPU


Cibule kuchyňská je cibulová zelenina, nazvaná podle konzumní části, tedy cibule - mezi kterou patří i pažitka, česnek nebo pórek. Tvar a velikost cibule je značně variabilní, od diskovité až po protáhle vejcovitou. Vnější šupiny cibule jsou blanité, různě zbarvené (bílé, žluté, fialové, hnědé). Plodem je tobolka. Žlutá cibule mívá obvykle hnědou slupku. Žlutá cibule má výraznější vůni a chuť a před konzumací se doporučuje uvařit.

Vydrží se vařit i při vysokých teplotách, jako je například smažení cibulky na másle a podobně. Žlutá cibule se tedy právem nazývá královnou zeleniny. Má všestranné využití v české i světové kuchyni. Bez cibule nepřipravíte žádný základ na guláš, omáčku nebo vývar.

ZAJÍMAVOST: Známá moudrost: "Člověk spíše může vařit bez ohně než bez cibule"