O produktu
Hroznové víno VICTORIA, bezsemenné
Réva vinná (hroznové víno)
Odrůda: Regal
Barva: zelená (bílá)
Jakost: I.
Hroznové víno patří k našemu nejzdravějšímu sezonnímu ovoci. Hrozny obsahují asi 80% vody, hroznový cukr, důležité minerály, bílkoviny, ovocné kyseliny a vitamíny skupiny B a C. Hroznové víno posiluje imunitní systém, pomáhá při únavě, stresu a vyčerpanosti. Slupky hroznů obsahují vlákninu, která zlepšuje činnost ledvin a tvorbu červených krvinek. Hroznový cukr (fruktóza) proniká rychle do krve a tím nám dodává dostatek energie.
Po kterých se nejvíce hubne?
Pokud chcete shodit nějaké to kilo dolů, dejte si zelené, bílé nebo žluté hrozny. Lépe čistí organismus a vy tím pádem lépe spalujete ?. Další radou v případě snahy o snížení váhy je ta, že dejte raději přednost odrůdám, ve kterých jsou zrníčka. Obsahují tolik žádanou vlákninu, která nejenom že zasytí, ale příznivě působí i na vylučování a rychlost metabolismu.
Holky je to tady! Můžeme zajásat, hroznové víno je skvělým bojovníkem proti celulitidě.
Hrozba pro celulitidu!
Hroznové víno je skvělým bojovníkem proti celulitidě. Je sladké a velice dobře dostupné po celý rok. Vyměňte sladkosti za hrozny, nebudete litovat. Je pravda, že energetický obsah hroznového vína je sice vysoký (na 100 g až 400 kJ), ale víno má 80 % vody, a kromě cukru prakticky žádný tuk. Působí močopudně a odvádí nadbytečnou vodu. Mimo účinků na celulitidu v hroznech obsažený křemík zpevňuje pokožku a posiluje také vlasy a nehty. Díky vitamínu F zůstane naše pleť mladá a déle pružná.
TIP NA USKLADNĚNÍ:
Plody nemyjte, dokud je opravdu nebudete používat. Hrozny je možné skladovat jen krátkodobě, nejlépe v lednici.
TIP NA RECEPT
Hroznová šťáva sterilovaná
suroviny:
1x hroznové víno
15g kyselina citronová
1 kg cukru
Hroznová šťáva je velmi zdravá, pít by ji měli ti, kteří mají problémy s krví. Dobrá je i na očistné kúry. Nejlepší je čerstvě vylisovaná hroznová šťáva, ale můžete ji také zmrazit, případně ji i sterilizovat. Očištěné hrozny vařte na mírném ohni za občasného míchání asi hodinu. Potom šťávu přeceďte a změřte. Na litr hroznové šťávy dejte kilo cukru a 15 g kyseliny citrónové. Převařte, pěnu sesbírejte a naplňte do zavařovacích sklenic. Hroznový sirup zavařujte asi 20 minut na 80 - 90 °C.