Hruška - Konference - 13kg karton(CZ)

35,00 Kč - 1kg

Země původu Česká republika
Skladujte při teplotě od +2°C do +6°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu 5 dnů.
Určeno pro rychlou spotřebu.
Cena včetně DPH 

455,00 Kč

O produktu

Hruška je ovoce, které je bohaté na důležité vitaminy a minerály potřebné pro naše dobré zdraví. Je dobrým zdrojem vitamínu C a výborným zdrojem vlákniny.

Výhody hrušky pro zdraví

  • snižuje riziko vysokého krevního tlaku, infarktu a mozkové mrtvice,
  • zbavuje nás virů v našem těle,
  • snižuje riziko onemocnění srdce,
  • obsahuje Quercetin - antioxidant, který napomáhá prevenci rakoviny,
  • zabraňuje poškození tepny, které může vést k onemocnění srdce,
  • obsahuje vysoké úrovně bóru, což nám pomáhá udržet si vápník v těle
  • snižuje riziko osteoporózy,
  • pomáhá nám při léčbě zácpy,
  • hruška nám pomáhá při léčbě ran dokonce i modřin,
  • má nízký glykemický index, který je dobrý pro diabetiky
  • obsahuje silný antioxidant což je důležité pro normální růst a pro naše zdraví
  • posiluje imunitní systém
  • mají vysoký obsah vody, jsou ideální i při dietě
  • vařené a pečené se používají proti kašli a záduchu, odvar ze sušených hrušek proti průjmům

Hruška symbol podzimu, chutnají i prospívají
zdraví. Zázrak vhodný i pro diabetiky.

Podporují hubnutí
obsahují vlákninu, která snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Hrušky zaženou chuť na sladké a zasytí! Obsahují velmi málo kalorií, zpevňují cévy a snižují krevní tlak.


TIP NA RECEPT

Myslím, že nejsem jediná, kdo čas od času má chuť si upéct něco zdravého a rychlého. Jablečný závin neboli "štrůdl" známe každý, ale co překvapit s neobvyklým receptem, co si budeme povídat hrušky a pivo máme každý doma.

Hruškový štrůdl z pivního těsta

Suroviny

těsto:

  • 500 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
  • 125 g oleje
  • 200 ml piva
  • špetka soli

náplň:

  • 8 velkých hrušek / jablek (nebo kombinace)
  • velká hrst rozinek
  • skořice dle chuti
  • strouhaný kokos
  • nasekané vlašské ořechy

Jak připravit pivní štrůdl s hruškami

  1. Smícháme všechny ingredience na těsto.
  2. Rukama vytvoříme kuličku těsta.
  3. Zabalíme do sáčku a dáme odpočinout na 30 minut do lednice.
  4. Těsto rozdělíme na 3 díly.
  5. Mezitím si připravíme náplň. Pokud máme tvrdé hrušky, nastrouháme je nahrubo (můžeme zkombinovat s jablíčky). V případ měkkých hrušek nakrájíme na kostičky.
  6. Všechny ingredience na náplň smícháme v misce.
  7. Každý díl těsta vyválíme na placku, doprostřed položíme vymačkanou náplň a srolujeme.
  8. Dáme na plech s pečícím papírem.
  9. Vrch štrúdlů potřeme směsí sirupu a vody, kterou jsme si předem v hrnečku smíchali.
  10. Těsto ozdobíme půlkami vlašských ořechů nebo oloupanými mandlemi.
  11. Pečeme na 180°C cca 20-30 minut.