Pór čerstvý 1ks

Skladování a trvanlivost

Země původu ČR
Skladujte při teplotě od +2°C do +6°C.
Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu 3 dny.
Určeno pro rychlou spotřebu.
Cena včetně DPH

1kg - 120,-Kč
1ks - CCA 250g

29,00
Please select variants first

Čerstvý pórek má v porovnání s kuchyňskou cibulí mnohem jemnější chuť i vůni.

Použití

Pór je široce užívaný do polévek a omáček. Neměl by chybět v rybích polévkách a jako přísada při vaření ryb a krabů, ale také vepřového ovaru a jehněčího masa. Velmi chutný je také zapékaný. Syrový pórek najemno nakrájený můžete přidat do salátů a pomazánek. Pórek dodává jídlu svou štiplavostí příjemný říz.

Tip: Připravte si s námi jednoduchý a rychlý pórek na másle.

Očištěné pórky (bílé části) nakrájejte podélně na proužky. Na pánvi rozehřejte máslo a pórek na něm osmahněte. Osolte, opepřete a pod pokličkou duste asi deset minut. Hotový pórek zakápněte citrónovou šťávou a trochou olivového oleje. Podávejte jako přílohu k masu či rybě.

Přejeme dobrou chuť.